Data: 2006-11-08 10:40:49
Temat: Re: dzien dorby po raz pierwszy
Od: "grasshopper" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Misiek napisał(a):
> Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:eisbs9$p1n$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "grasshopper" <m...@g...com> napisał w wiadomości
> > news:1162979148.741302.231890@h48g2000cwc.googlegrou
ps.com...
> > :)
> >
> > Dolby napisał(a):
> > > Użytkownik "grasshopper" <m...@g...com> napisał w
> wiadomości
> > > news:1162978138.604742.8140@i42g2000cwa.googlegroups
.com...
> > > > witam serdecznie po raz pierwszy i tymczasem koncze na niniejszym
> > > > powitaniu.
> > > > dodam tylko ze lasuch ze mnie i kocham jesc....
> > > > .... i kocham trywialne pieczone ziemniaki ;)
> > > > milego dnia
> > >
> > > Witaj :)
> >
> >
> > Oj zle zaczynasz.. Odpowiadaj POD postem
> > a poza tym to.. witaj
> > i sprobuj ziemniaczki pieczone "inaczej"
> > Niebrane, umyte dokladnie ziemniaki smarujemy odrobina tluszczu, nastepnie
> > kazdy posypujemy sola, pieprzem, ziolami (jakie kto lubi- ja poszedlem na
> > latwizne i kupilem gotowa przyprawe do ziemniakow i nie posypywalem niczym
> > wiecej)
> > zawijamy w folie aluminiowa i do nagrzanego piekarnika na ok. 30-45 minut
> > sprawdzajac wykalaczka czy juz sa miekkie.
> > Mozna pozniej jesc. Jest jeszcze pare wariantow nmodyfikacji... pod koniec
> > pieczenia rozchylic folie, naciac ziemniaka "na krzyz" i :
> > 1. nalozyc twarogu ziolowego i zapiec 5 minut
> > 2. nalozyc zoltego sera i ...
> > 3. przykryc boczkiem wedzonym i ...
> > 4. sciac "grzybek, wydrazyc ziemniaka "odrobine", w zaglebienie wbic
> jajko,
> > zapiec do sciecia sie jajka (najlepiej z polsurowym ziemniakiem, wtedy
> > dojdzie podczas zapiekania jajka)
> > 5. co komu do glowy przyjdzie i zapiec
> >
> > W tak zwanym miedzyczasie mozna na 15-20 minut przed koncem pieczenia
> > ziemniakow wziac 2 glowki czosnku, obraz jedynie z wierzczniej "koszulki".
> > nalozyc na wierzch sporo masla, zawinac w alufolie i do piekarnika obok
> > ziemniaczkow... #ychodzi pyyyyycha pasta czosnkowa (czosnek nie obiera sie
> a
> > "wyciska" z lupinek) szczegolnie jesli damy oprocz masla odrobine soli i
> > pieprzu
> >
>
> aaa bylbym zapomnial... na wierzch ziemniakow mozna jeszcze:
> 6. bryndze
> 7. oscypka
> 8. pomidora
> 9. oliwke
czy tak jest POD ? pytam bo juz zglupialem ale jako nowicjuszowi chyba
mozna mi wybaczyc.... ewentualnie prosze o sugestie ktore pomoga mi
wyeliminowac niewlasciwe "zachowanie" :)
a co do Twojego przepisu..... jestem zirytowany ;) .... bo GLODNY!!!
smaku mi narobiles ze szkoda gadac !!! :D
|