Data: 2002-04-19 08:42:29
Temat: Re: eksperyment mi nie wyszedl...
Od: "Qwax" <...@...q>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Chcialam wczoraj zrobic pizze mocno na skroty i do ciasta dodalam
podsmazone
> pieczarki i cebule oraz tarty ser. wszystko ladnie wyroslo, ladnie
> pachnialo, ale konsystencja ciasta troche nie bardzo...i tu moje
pytanie, bo
> moze ktos juz takie doswiadczenia robil - czy przyczyna tej
gumowatej
> konsytencji bylo dodanie sera do ciasta?
> Moze gdybym do ciasta dala tylko pieczarki i cebulke a ser na
wierzch pod
> koniec pieczenia to efekt bylby lepszy?
> Jadalne to i tak jest - zjadlam wieczorem na kolacje i jeszcze
dycham,
> znaczy nie trujace;-)
>
większość serów ma to do siebie że po podgrzaniu płyną zamieniając się
w "gumę" - i w tym jest ich urok np. przy Salami (ser) panierowanym.
Wrzucenie go jednak do ciasta które winno być "z założenia" chrupiące
i lekko suche (w odróżnienia od leżących na nim dodatków) wydaje mi
się niestosownym. Do eksperymentowania też trzeba mieć pewne
przygotowanie bo w efekcie - będzie "nietrujące" ale "niezjadliwe"
Pozdrawiam
Qwax
|