Data: 2004-08-14 17:28:57
Temat: Re: fasolka
Od: "eM eL" <b...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kasia C <s...@w...pl> napisał(a):
> czy zolta fasolke mozna przygotowac tylko w sposob tradyjny, czyli gotowqc
i
> wcinac z buleczka??
Sprobuj czegos takiego prostego.
Salatka z fasolki straczkowej (Fagiolini in Insalata)
Pol kilo fasolki w straczkach.
Dwa zabki czosnku przez praske
Pol szklanki swiezech lisci pietruszki drobno pociapanych
Winny ocet
Oliwa z oliwek
Sol i pieprz do smaku.
Fasolke dobrze umyc, wyblanczowac, zahartowac pod zimna woda, obciac konce i
pociac na 2 cm kawalki. Zmieszac wszystkie skladniki z lyzka oliwy i dwima
lyzkami octu (dodac octu i oliwy wedlug upodoban) doprawic sola i pieprzem,
schlodzic nieco i zjesc.
Mozna dodac fasolke w roznych kolorach aby tylko mloda byla i nie lykowata.
--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
..nothin' ain't worth nothin', but it's free...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|