Data: 2004-08-14 18:05:03
Temat: Re: fasolka
Od: "eM eL" <b...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kasia C <s...@w...pl> napisał(a):
> czy zolta fasolke mozna przygotowac tylko w sposob tradyjny, czyli gotowqc
i
> wcinac z buleczka??
Taki jeszcze jeden przepis na salatke z fasolki
Smakowita salatka z fasolki straczkowej z Luizjany (Louisiana Savory String
Bean Salad)
Pol kilo fasolki, dobrze umytej
6 lyzek oliwy z oliwek
3 lyzki octu winnego
1/2 lyzki soli
czarny pieprz do smaku
1 srednia cebula drobno pokrojona
4 jajka na twardo, drobno pociapane
3 lyzki majonezu
1 lyzka musztardy
Pol szklanki pietruszki (moze nie byc jak kto nie gustuje)
Duza garsc malych skwarek z boczku (wysmazonych na sucho)
Fasolke ugotowac na pol miekko (al dente) i zahartowac zimna woda (fasola
musi byc zimna.) Obciac konce i ew. pokroic na zjadliwe czesci. Dobrze
zmieszac z octem, sola, pieprzem i cebula. . Dodac jajka, majonez,
musztarde, pietruszke i wymieszac. Doprawic do smaku
octem/majonezem/musztarda/sola/pieprzem/oliwa w zaleznosci od gustu.
Schlodzic. Przed podaniem wmieszac skwarki. Zjesc.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><Far away is far away only if you don't go there><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|