Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "eM eL" <b...@g...SKASUJ-TO.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: fasolka
Date: Sat, 14 Aug 2004 18:05:03 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 40
Message-ID: <cflk8f$8gn$1@inews.gazeta.pl>
References: <cfkhv3$deu$1@korweta.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: client242.fwdc1.hawkcommunications.com
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1092506703 8727 172.20.26.235 (14 Aug 2004 18:05:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 14 Aug 2004 18:05:03 +0000 (UTC)
X-User: badbatz
X-Forwarded-For: 172.20.6.62
X-Remote-IP: client242.fwdc1.hawkcommunications.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211213
Ukryj nagłówki
Kasia C <s...@w...pl> napisał(a):
> czy zolta fasolke mozna przygotowac tylko w sposob tradyjny, czyli gotowqc
i
> wcinac z buleczka??
Taki jeszcze jeden przepis na salatke z fasolki
Smakowita salatka z fasolki straczkowej z Luizjany (Louisiana Savory String
Bean Salad)
Pol kilo fasolki, dobrze umytej
6 lyzek oliwy z oliwek
3 lyzki octu winnego
1/2 lyzki soli
czarny pieprz do smaku
1 srednia cebula drobno pokrojona
4 jajka na twardo, drobno pociapane
3 lyzki majonezu
1 lyzka musztardy
Pol szklanki pietruszki (moze nie byc jak kto nie gustuje)
Duza garsc malych skwarek z boczku (wysmazonych na sucho)
Fasolke ugotowac na pol miekko (al dente) i zahartowac zimna woda (fasola
musi byc zimna.) Obciac konce i ew. pokroic na zjadliwe czesci. Dobrze
zmieszac z octem, sola, pieprzem i cebula. . Dodac jajka, majonez,
musztarde, pietruszke i wymieszac. Doprawic do smaku
octem/majonezem/musztarda/sola/pieprzem/oliwa w zaleznosci od gustu.
Schlodzic. Przed podaniem wmieszac skwarki. Zjesc.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><Far away is far away only if you don't go there><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|