Data: 2007-01-06 22:41:11
Temat: Re: filety z uda kurcząt- jak to zrobić?
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
mlk wrote:
> przez nieuwage zamiast filetów z piersi kurczaka żonka kupiła filety z udek
> kurczaka. no i mamy dylemat co i jak z tego zrobić? (że można pokroić,
> podsmażyć i podać z sosem np. oncl'bens, to wiem :-)
> bardzo ładnie prosze o pomoc, bo google wyrzuca samych
> producentów/sprzedawców drobiu ;-)
> pzdr
>
>
Jeszcze jeden latwy mi sie przypomnial: obsmazyc mieso bez panierki na
oliwie, dodac szklanke rosolu, sol, pieprz i majeranek, 1 kwasne jablko
i garsc rodzynek lub winogron. Dusic pod przykryciem na malym ogniu, az
mieso miekkie, podac z ryzem.
A moze po "meksykansku"?
Obsmazyc mieso bez panierki na oleju, az prawie gotowe, przelozyc na
goracy talerz, (dojdzie od wlasnego ciepla lezac na talerzu), dodac do
patelni 1 lyzke miodu, 1/4 lyzeczki cynamonu, sol i pieprz kajenski lub
czarny. Pomieszac minute, dodac mieso i sok z talerza, pomieszac i podac
natychmiast na ryzu. Ja podaje do tego salate z czerwonej papryki z
liscmi swiezej kolendry.
Magdalena Bassett
|