Data: 2006-03-08 14:12:17
Temat: Re: flądra
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monik" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:dum0ro$oh2$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Otóz jedna trzecią ryby zajmowała - biała
> zbita część(jakby zbity proszek) od góry pokryty drzewem krwinek, na
> pierwszy rzut oka to mi wyglądało na ikrę. Sama nie wiem.
To była ikra - w tej pierwszej był pewnie mlecz - i ci smakowało;-)
Czy ty nie patroszysz ryb przed smażeniem? Nie sprawdzasz czy nie ma
nadprogramowych pozostałości?
Ja wszystko co mrożone, ale w jednej części (np kura), rozmrażam i
sprawdzam, czy potrzeba jeszcze cos ze środka wyrzucić. Np. w kurczaka
czasami wpychają jeszcze "kupę" tłuszczu do środka, a i osobnik płci męskiej
często ma jeszcze jądra.
A poza tym IMHO, flądra to mało wydajna ryba, żeby mi się chciało z nią
bawić, odchodzi mnóstwo i jest oścista.
Pozdrawiam,
Akulka
|