Data: 2006-03-08 16:27:23
Temat: Re: flądra
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam, Może Wy mi poradzicie jak przygotować flądrę, żeby nadawała się do
> konsumpcji. Kupiłam 6 sztuk mrozonych (już wypatroszonych rybek). Najpierw
> moczyłam w mleku przez 1 godz., a potem normalnie , panierka , na patelnie i
> po 15 min rybka gotowa. Pierwsza sztuka była ok. Ale dwie
> kolejne................
Dzisiaj kupiłam flądrę prosto z kutra. 5 zetów za 1 kg. Najpierw mąż ściągnął
skórę z nich, trzeba , bo tam takie "kamyki poprzyklejane" i wypatroszył. Były
same mlecze. Potraktowałam sokiem z cytryny, by straciły "swój
charakterystyczny" zapach, wieczorem będę smażyła, panierka tylko z mąki. sól ,
pieprz na na gorący olej. To samo zrobię z dorszem.
> Pozdrawiam Areta
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|