Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: flądra smażona? jak?
Date: Wed, 26 Sep 2007 21:14:47 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 59
Message-ID: <fdeb8d$o9k$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <fdds4a$3j3$1@news.dialog.net.pl> <s...@k...net>
<fddtq6$nd6$2@atlantis.news.tpi.pl> <fddvm8$698$1@news.dialog.net.pl>
<fde15n$ae8$1@nemesis.news.tpi.pl> <fde9vv$du0$1@news.dialog.net.pl>
<fdeb1a$n63$2@atlantis.news.tpi.pl>
Reply-To: i...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: bnd141.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1190834254 24884 83.28.249.141 (26 Sep 2007 19:17:34
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Sep 2007 19:17:34 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.6 (Windows/20070728)
In-Reply-To: <fdeb1a$n63$2@atlantis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:302649
Ukryj nagłówki
Ikselka pisze:
> Jacek Ostaszewski pisze:
>> Ikselka pisze:
>>> Jacek Ostaszewski pisze:
>>>> Ikselka pisze:
>>>>> Konrad Kosmowski pisze:
>>>>>> ** Jacek Ostaszewski <p...@o...pl> wrote:
>>>>>>
>>>>>>> Kolejny raz skusiłem się na tuszki flądry. Poprzednie próby nie były
>>>>>>> specjalnie udane, dlatego dzieli je od siebie rok może. Ale - no nie
>>>>>>> wytrzymałem - kupiłem. Marzy mi się taka jak ze smażalni nad
>>>>>>> morzem.
>>>>>>
>>>>>> Stary olej? :)
>>>>>>
>>>>>>> Da się tak zrobić, albo blisko tego? Albo inaczej, ale jakoś tak
>>>>>>> miło, co?
>>>>>>
>>>>>> Oczyścić, oprószyć mąką z obu stron, doprawić,
>>>>>
>>>>> Wystarczy sama sól - po co zagłuszać wspaniały smak tej ryby?
>>>>>
>>>>
>>>> Ikselko, jesteś kobietą w stuosiemdziesięciu procentach!
>>>
>>> Zawsze to mówię ;-)
>>>
>>>> Piszesz: "...obtoczyć w pszennej mące, smażyć w głębokim oleju...".
>>>> Po czym facet dodaje: "...oprószyć mąką...". Na co ty: "... po co
>>>> zagłuszać... smak ryby?"...
>>>
>>> Napisał - doprawić.
>>>
>>>> Podoba mi się.
>>>> A jak obtoczę suchą rybę w mące, na co się utrzyma? ZWilżyć ją, rybę?
>>>
>>> Nie będziesz jej mył, czy co? tak wprost ze sklepu na patelnię?
>>> Eeee....
>>> Umytą rybę osączyć z nadmiaru wody, posolić, obtoczyć w mące.
>>>
>>>
>> Och, pewnie, że umyłem, ale już leży w lodówce, do jutra obeschnie.
>> Dobra, opłuczę jeszze raz. Dzięki za wskazania
>
Dziwne, w "wysłanych" jest treść mojej odpowiedzi, a tu nie widzę...
Więc powtórzę:
"Ojej, skoro ma leżeć do jutra, to ją nasól dziś przynajmniej w środku -
a nuż złapie nieświeża jakiegoś :-) "
Ciekawe, czy znowu coś zeżre to, co napisałam...
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|