Data: 2001-07-23 20:30:06
Temat: Re: fondue
Od: "AgataW" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik natinati <n...@w...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
napisał:E...@w...pl.
..
> Bardzo, bardzo potrzebuje przepisu na te mase serowo-...,
w ktorej macza sie
> rozne roznosci. Bede niewymownie wdzieczna za wszystkie
podpowiedzi
>
> Tina!
Jak w kraju nad Wisłą zrobić szwajcarskie fondue.
30 dag edamskiego
30 dag gołdy
pół szklanki białego wina wytrawnego
kieliszek czystej wódki albo likieru wiśniowego
łyżeczka estragonu, maki ziemniaczanej, zabek
zosnku( natrzeć nim naczynie). gałka muszkatułowa.
...tak zaproponowano w książce o przepisach z sera, mleka i
jaj( które jak pewnie co bystrzejsi zauważyli nie występują
w tym przepisie)
Agataw.
|