Data: 2001-07-23 20:39:32
Temat: Re: fondue
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 23 Jul 2001 22:30:06 +0200, "AgataW" <a...@g...com.pl>
wrote:
>> Tina!
>
>Jak w kraju nad Wis?? zrobi? szwajcarskie fondue.
>
>30 dag edamskiego
>30 dag go?dy
>pó? szklanki bia?ego wina wytrawnego
>kieliszek czystej wódki albo likieru wi?niowego
>?y?eczka estragonu, maki ziemniaczanej, zabek
>zosnku( natrze? nim naczynie). ga?ka muszkatu?owa.
>
>...tak zaproponowano w ksi??ce o przepisach z sera, mleka i
>jaj( które jak pewnie co bystrzejsi zauwa?yli nie wyst?puj?
>w tym przepisie)
>
>Agataw.
Jak to!!! A nie laska patrzec troche do gory do przepisow pt jak
zrobic zolty ser w domu. Podobniez niezbedne jest jajo. Nic w
przyrodzie nie ginie...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|