Data: 2003-09-29 09:52:53
Temat: Re: fruzelina - co z tym zrobic?
Od: "skrzacik" <s...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Martka" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bl6o1c$8vl$1@news.onet.pl...
> zakupilam 3 puszki fruzeliny w ramach eksperymentu. jedlismy ja z goframi
i
> na ciescie francuskim.
> co mozna jeszcze z nia zrobic? mozna to piec? pomozcie prosze, bo musze
cos
> z nia zrobic zanim sie przeterminuje
>
> pzdr
> marta
>
jesli sa wisniowe to mozesz zrobic tort szwardzwaldzki.
podaje ci wersje 'zaslupowa' :)
1 opak. gotowe krazki biszkoptu czekoladowego
2 puszki fruzelina
2 x 0,5 l smietanka slodka 30% lub 36%
1 opak. cukru waniliowego
0,5 l wsiniowka
czekolada gorzka
krazki szczodrze nasaczyc wisniowka, ubic smietane z cukrem waniliowym.
pierwszy krazek pokryc 1/3 ubitej smietany, polozyc drugi krazek na ktory
wykladamy fruzeline wisniowa.
trzeci krazek kladziemy na wisnie. na niego wykladamy 3/5 pozostalej
smietany i ladnie wygladzamy.
Ze smietany ktora nam zostala wieksza cześcia smarujemy boki tak aby byly
biale, a reszte smietany wpychamy do szprycy. czekoldae ucieramy na grubej
tarce i posypujemy wierzch i boki tortu, szpruca dekorujemy i gotowe
smaczenego
skrzacik zaslupno/nowokuchniowy :)
|