Data: 2011-03-09 16:16:24
Temat: Re: gałka muszkatołowa
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 09.03.2011 16:27, schrieb Waldemar Krzok:
> Am 09.03.2011 09:38, schrieb jagr:
>> Czy ktoś z Was tego używa?
>> Jeszcze nigdy nie dodawałem.
>> Do czego służy, dodaje się dla smaku, zapachu?
>
> Oprócz tego, co już napisane nadaje się też do ziemniaków tłuczonych
> oraz do polenty. Można dać też (lub zamiast) gałki tzw. macis, czyli
> sproszkowany owoc gałki. Jest bardziej aromatyczne, ale ma inny smak. Co
> kto lubi.
Dodatek:
Gałka pasuje świetnie do brukselki i szpinaku.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|