Data: 2007-11-22 19:56:08
Temat: Re: garnek rzymski - przepisy
Od: "Mariusz" <m...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> a próbowałeś pieczenie chleba w tym garnku?
> polecam
>
> Monika
>
No właśnie; zastanawiałem się nad tym nawet dzisiaj.
Byłem po prostu w sklepie i widziałem mąkę żytnią razową (cholera droga -
3,69) i gotowe mieszanki do pieczenia chleba. Zastanawiałem się, jak do tego
garnka włożyć ciasto? Smarować tłuszczem i posypać mąką, czy tak saute?
Piec pod przykryciem, czy nie? Nawoczyć ten garnek przed pieczeniem, czy
nie? Chleb zalecają włożyć do gorącego piekarnika, a ten garnek nie za badzo
to lubi - jak to rozwiązać?
No i jeszcze jadno zagadnienie - ten mój gar jest trochę duży i jak upiekę
taki chlebol, to będziemy jeść ze 2 tygodnie.
Znasz odpowiedzi na te pytania - napisz.
Mariusz
|