Data: 2008-09-24 20:21:02
Temat: Re: garnki
Od: AW <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
slud pisze:
> Witam,czy ktoś spotkał sie z garnkami Kaiserkoch,albo Bohmann(wygladaja tak
> samo) podejrzewam że są to garnki robione w Chinach i sprzedawane pod różnymi
> nazwami(made in germany)Nie mniej jednak chodzi mi o to ze garnki wygladaja
> bardzo solidnie,bardzo grube dno i ścianki,stal niklowo chromowa,termostaty
> gotowanie beztluszczowe i bez wody itd. Kaiserkoch był chyba sprzedawany w
> Europie Zachodniej akwizytorsko,mamiono wysoką wartoscią,nawet w ulotce jest
> podana wartośc 1500 euro, a sprzedawano znacznie taniej jako okazję.Wrażenia
> wizualne bardzo pozytywne,koszt 16 elementów to około 380-400zł.I teraz moje
> pytanie-czy warto? w tej cenie i tak nie ma jakiejs sensownej konkurencji na
> rynku,przynajmniej podobnie wyglądających garnków,czy ktoś moze takowe zakupił
> i jak mu sie sprawują?
>
>
Tak się zastanawiam....o co właściwie pytasz? Chcesz się dowiedzieć czy
te gary dobrze wyglądają (czytaj znajomym szczena opada) czy też chodzi
ci o to jak się w nich gotuje?
Jeśli o to pierwsze to nie wiem. Jeśli o drugie to wg. mnie tylko
totalne lamy kulinarne podniecają się marką garów i tym czy mają
"termostat" (gó..no nie termostat, co najwyżej wskaźnik temperatury),
grube dno, stal taką czy sraką itd. Osobiście znam gościa, który kupił
japoński nóż kuchenny za ca. 100EUR a nie umie jajka usmażyć.
Jeśli potrafisz gotować to wszystko ci wyjdzie nawet w puszce po
konserwie, a jak nie potrafisz to żaden garnek , choćby nie wiem jak
wypasiony, ci nie pomoże.
--
Pozdrawiam
AW
|