Data: 2003-11-06 11:55:35
Temat: Re: gesi smalec
Od: "Jerzy Nowak" <w...@g...WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> napisał(a):
> On Wed, 5 Nov 2003 15:05:53 +0100, "Wlodzimierz Macewicz"
> <w...@i...pw.edu.pl> wrote:
>
> >
> >Czy ktos moze ma jakies zastosowanie
> >dla gesiego smalcu (oprocz smarowania zawiasow ;-)
> odnosze wrazenie, ze rownie dobrze jak na zawiasy robi na
> przeziebienia, zdaje sie, ze trzeba sie posmarowac, ale mi nie
> wierz w 100% bo moze cos przekrecilam ;))
>
> moze do kruchego ciasta???
Jak to? ten smalec to podstawa kuchni koszernej, b. dobrej.
Do pieczenia w wysokich temperaturach zamiast wieprzowego.
W kuchi francuskiej jest też stosowany ale to juz nie moja domena.
;-)
pozdr. Jerzy
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|