Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gnochci Re: gnochci

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: gnochci

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: Grzegorz Mucha <m...@z...mielonka-wytnij-precz.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: gnochci
Date: Wed, 20 Oct 2004 14:23:23 +0200
Organization: M.O.S.T
Lines: 19
Message-ID: <1...@4...net>
References: <cl5fgh$hqh$1@news.onet.pl> <yu16vn0yn7oa$.jkowhjtxdlgi$.dlg@40tude.net>
<cl5kif$5l6$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: at.kernel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: srv.cyf-kr.edu.pl 1098275040 6506 213.134.170.217 (20 Oct 2004 12:24:00 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 20 Oct 2004 12:24:00 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.11.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:219015
Ukryj nagłówki

Wysoki Sadzie, przychodzi do mnie Wed, 20 Oct 2004 14:10:36 +0200 w imieniu
grupy trzymajacej wladze altf4 i mowi:

> Czyli jest to ogolnie nazwa dla wszystkich klusek we wszechswiecie hmmm...
> ale jakie sa najlepsze?Moze cos w szczegolach?

Ja wiem? mnie najbardziej smakowały te z ricotty ze szpinakiem i parmezanem
- są dużo lżejsze od ziemniaczanych, a w wersji 'con burro e salvia' (z
masłem i świeżą szałwią) to już w ogóle rozpusta.

Przepis był mniej więcej taki - 250 g szpinaku, 250 g ricotty, pół szklanki
mąki, 2 jajka, nie pamiętam tylko czy parmezan dawało się do ciasta czy
potem - z tego zagnieść ciasto, formować kluski takie mniej więcej jak
leniwe (z obowiązkowym zrobieniem widelcem paru rowków) i gotować parę
minut od wypłynięcia.

Na wierzch stopione masło i posiekana szałwia i - voila!

mucher

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.10 Małgorzatka+
21.10 Jerzy Kozłowski
21.10 Grzegorz Mucha
21.10 Jerzy Kozłowski
22.10 Tatiana
22.10 Jerzy Kozłowski
22.10 Tatiana
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6