Data: 2004-10-21 09:01:47
Temat: Re: gnochci
Od: Grzegorz Mucha <m...@z...mielonka-wytnij-precz.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wysoki Sadzie, przychodzi do mnie Thu, 21 Oct 2004 10:23:39 +0200 w imieniu
grupy trzymajacej wladze Jerzy Kozłowski i mowi:
> Czy moglbys mi rozszyfrowac nazwe ricotty , to jakis ser ale jaki ew co
> mozna z "polskiej" polki podlozyc...
To taki twarogopodobny ser robiony OIDP z gotowania serwatki (stąd nazwa).
Jest w supermarketach (ale raczej na serach białych/pleśniowych) niż
żółtych, 250 g około 5 złotych.
Czym zastąpić? ciężko powiedzieć, ricotta różni się dość mocno od twarogu -
nie jest kwaśna, a raczej słodkawa. Na upartego jakiś ser do wypieków można
podłożyć.
mucher
|