Data: 2007-10-26 11:52:03
Temat: Re: gołabki
Od: "wolim" <w...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek" <b...@a...w.pl> napisał
> z całym szacunkiem, ale zupelnie sie nie zgodze. :)
> ryż, który wchłonie trochę miesnego soku jest o wiele bardziej smakowity.
> i
> nie tracisz nic z walorow smakowych (odzywczych... :)) ktore umykaja po
> wysmazeniu/ugotowaniu miesa.
Pewnie masz dużo racji, ale...
Ryż gotuję w wywarze z ugotowanego mięsa.
Jeśli dodaję mięso upieczone, to razem z tłuszczem, który się z niego
wytopi, więc żadne składniki odżywcze nie umykają w tym przypadku ;)
Natomiast smak jest o niebo lepszy.
Dla przykładu napiszę, że nie przepadam za pieczenią rzymską, ale pasztet
pieczony uwielbiam. Jeśli chodzi o technikę przygotowywania tych dwóch
potraw, to różnica między nimi jest mniej więcej taka, jak między
tradycyjnymi gołąbkami, a gołąbkami z mięsa ugotowanego.
Wszystko oczywiście jest kwestią gustu ;)
Pozdrawiam,
/\/\\/\/
|