Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Extra Virgine" <e...@N...poczta.gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: golabki - czas i sposob gotowania?
Date: Mon, 17 Jun 2002 14:21:00 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 39
Message-ID: <aekr8c$pns$1@news.gazeta.pl>
References: <aekqju$os7$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 193.218.115.254
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.gazeta.pl 1024323660 26364 172.20.26.238 (17 Jun 2002 14:21:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@g...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 17 Jun 2002 14:21:00 +0000 (UTC)
X-User: extravirgine
X-Forwarded-For: brama.proszynski.pl
X-Remote-IP: 193.218.115.254
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:112731
Ukryj nagłówki
slonko <s...@w...pl> napisał(a):
> Witam :)
>
> Zachecona postem o golabkach postanowilam sama je zrobic. A ze to bedzie moj
> debiut, mam pytanie:
> - czy mozna je wlozyc do duzego naczynia zaroodpornego i piec w piekarniku?
Kochana!
W piekaniku są przepyszne!
> - nie przypala sie?
Nie - w piekarniku na pewno nie. Dla całkowitej pewności połóż na dno kilka
liści kapustaowych i trochę skórki ze słoninki lub kilka plasterków sloninki.
> - jesli tak, to w ilu stopniach?
Około 1-1,5 godziny w 180-190 stopiach - będzie pychota!
> - i mniej wiecej jak dlugo? tylko nie piszcie "az beda miekkie" ;)
Jak wyżej. A sprawdzić tez nie zawadzi.
> - czy mieso moze byc surowe, czy trzeba koniecznie podsmazyc?
Może być surowe - wtedy raczej 1,5 godziny.
> - czy wode trzeba dolewac podczas pieczenia/gotowania?
NIe trzeba podczas pieczenia - jeśli przykryte - nalezy wlac przed pieczeniem
okoló 1,5 szklanki bulionu.
Jak gotujesz, to czasem trzeba doalc wody bo szybciej z garnka wyparowuje.
Będzie pyszne!
Nie miej żadnych wątpliwości!
Będzie bardzo pyszne!
Jak masz jeszcze jakieś pytania, to dawaj, chętnie odpowiem!
pozdr,
grzesio
ps. pamiętaj: Twoje gołąbki będą przepyszne!
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|