Data: 2002-06-17 14:21:00
Temat: Re: golabki - czas i sposob gotowania?
Od: "Extra Virgine" <e...@N...poczta.gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
slonko <s...@w...pl> napisał(a):
> Witam :)
>
> Zachecona postem o golabkach postanowilam sama je zrobic. A ze to bedzie moj
> debiut, mam pytanie:
> - czy mozna je wlozyc do duzego naczynia zaroodpornego i piec w piekarniku?
Kochana!
W piekaniku są przepyszne!
> - nie przypala sie?
Nie - w piekarniku na pewno nie. Dla całkowitej pewności połóż na dno kilka
liści kapustaowych i trochę skórki ze słoninki lub kilka plasterków sloninki.
> - jesli tak, to w ilu stopniach?
Około 1-1,5 godziny w 180-190 stopiach - będzie pychota!
> - i mniej wiecej jak dlugo? tylko nie piszcie "az beda miekkie" ;)
Jak wyżej. A sprawdzić tez nie zawadzi.
> - czy mieso moze byc surowe, czy trzeba koniecznie podsmazyc?
Może być surowe - wtedy raczej 1,5 godziny.
> - czy wode trzeba dolewac podczas pieczenia/gotowania?
NIe trzeba podczas pieczenia - jeśli przykryte - nalezy wlac przed pieczeniem
okoló 1,5 szklanki bulionu.
Jak gotujesz, to czasem trzeba doalc wody bo szybciej z garnka wyparowuje.
Będzie pyszne!
Nie miej żadnych wątpliwości!
Będzie bardzo pyszne!
Jak masz jeszcze jakieś pytania, to dawaj, chętnie odpowiem!
pozdr,
grzesio
ps. pamiętaj: Twoje gołąbki będą przepyszne!
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|