Data: 2000-04-12 13:39:03
Temat: Re: golabki w lisciach winogron
Od: "Lew" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Mdana" <m...@c...chrobot.krakow.pl> napisal w wiadomosci
news:Pine.LNX.4.21.0004121450160.5431-100000@chrobot
.chrobot.krakow.pl...
> On 11 Apr 2000, Agnieszka Szalewska-Palasz wrote:
>
> > Czy do takich golabkow potrzebne sa specjalne liscie? zakladam ze tak.
Bo
> > smak ma to zdecydowanie inny niz kapusciane.
> > Cyz ktos kiedy przyrzadzal, i podzieli sie doswiadczeniami?
>
> Nie przyrzadzalam tego, ale jadlam- liscie winogronowe wygladaly tak
> jakby ze zwyklych winogron, a nadzienie bylo z baraniny, ryzu i roznych
> ziolek. Tradycyjne golabki z kapusty bardziej mi smakuja.
Rozczaruje tych, ktorzy chca sobie cos takiego przyrzadzic. Liscie w
restauracjach sa z winogron, ale nie tych rosnacych w naszym klimacie. Jest
to specjalna odmiana, dostepna glownie w Grecji i we Wloszech. Niestety nie
znam jej nazwy, ale postaram sie dowiedziec ;-)))
Lew
|