Data: 2005-10-24 04:08:58
Temat: Re: gorąca czekolada
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Janoszka"
<G...@S...pro.onet.pl> napisał w wiadomości
news:slrndlnnl0.fsv.Grzegorz.Janoszka@galaxy.agh.edu
.pl...
> On Fri, 21 Oct 2005 16:18:04 +0200 I had a dream that Akulka
<s...@g...pl> wrote:
>Inne czekolady też mają takie właściwości, tylko że w mniejszym
> stopniu, ze względu na mniejszą ilość kakao (kakaa?)
> Bełkot. A dowodów na to, że mleko niszczy/niweluje działanie kakao
(kakaa?)
> nie podałaś
Podałam linki, które znalazłam, wybacz, nie spreparuje innych żebyś poczuł
się usatysfakcjonowany. Biochemii też nie kończyłam, wiec wole wklejać
cytaty niż się zbłaźnić. Obszerniejszy artykuł mam w swojej głowie. To, ze
jest coś stwierdzone naukowo ty traktujesz jako bełkot. I proszę, oni
badania przeprowadzają miesiącami albo latami, a tobie zajęło 5 sekund by
stwierdzić, że to nie od połączenia mleko-kakao, ale od małego stężenia
kakao traci czekolada dobroczynne skutki antyutleniaczy. Może minąłeś się z
powołaniem. Jakoś nie pisali o tym, ze czekolada gorzka 90% jest dużo lepsza
od 70%.
Sorry, ale jak ktoś kwituje moją wypowiedź słowem: bełkot, nie budzi we
mnie zaufania.
Pozdrawiam,
Akulka
|