Data: 2003-05-08 13:30:56
Temat: Re: gotowanie kaszy inaczej?
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b9dk5t$6pn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> =========
> Ja zalewam kaszę wodą 1:1,5, zagototowuję,
> a gdy wchłonie wodę wkładam do piekarnika
> na 20 min w 120-140C. Tak samo z ryżem.
> Wszystko wtedy wychodzi na sypko i jest smaczniejsze.
>
> waldek
> =========
>
Wiecie co? ten gosc, ktory pisal o wyplukiwaniu czegos tam z kaszy podczas
gotowania po prostu nie mial pojecia jak sie gotuje kasze, dlatego takie
glupstwo palnal. Ryz - tak, ale w zyciu nie slyszalam, zeby gotowac kasze w
duzej ilosci wody i odcedzac. ;o))
Agata Solon, naturalna
|