Data: 2004-08-11 18:57:14
Temat: Re: gotowanie na parze
Od: "Medea" <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:cfd83u$79f$00$1@news.t-online.com...
> Sa produkty, ktore gzawsze gotuje sie w wodzie, np. makaron, ryz, a wiec i
> kasze.
> Jezeli ktos ma inne doswiadczenia, to nie polemizuje :-)
Akurat w Tefalu jest specjalny pojemnik do gotowania produktów sypkich. Ja
najbardziej lubie w niej gotowac ryz, dodaje do niego troche wody (mniej
wiecej 2 czesci ryzu na 1 czesc wody) i gotuje w urzadzeniu przez okolo 30
minut - wychodzi swietny, taki naprawde na sypko. W normalnych warunkach,
czyli w garze w wodzie, nigdy mi sie taki nie udawal. Z kaszami jest
podobnie, moze niektóre trzeba dluzej gotowac (gryczana np.).
Mysle, ze Magdzie ta kasza sie nie udala, bo nie dodala wody.
Pozdrawiam
Ewa
|