Data: 2004-08-12 07:04:10
Temat: Re: gotowanie na parze
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Akurat w Tefalu jest specjalny pojemnik do gotowania produktów sypkich. Ja
> najbardziej lubie w niej gotowac ryz, dodaje do niego troche wody (mniej
> wiecej 2 czesci ryzu na 1 czesc wody) i gotuje w urzadzeniu przez okolo 30
> minut - wychodzi swietny, taki naprawde na sypko. W normalnych warunkach,
> czyli w garze w wodzie, nigdy mi sie taki nie udawal. Z kaszami jest
> podobnie, moze niektóre trzeba dluzej gotowac (gryczana np.).
> Mysle, ze Magdzie ta kasza sie nie udala, bo nie dodala wody.
> Pozdrawiam
> Ewa
Dokladnie o to mi chodzilo, ziemniaki, ryz tez gotuje tak jak Ty, natomiast
jarzyny na parze.
Ilona
|