Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.dialog.net.pl!not-for-mail
From: "Malawi Shop" <s...@m...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: grill
Date: Fri, 9 Jul 2004 22:56:28 +0200
Organization: Dialog Net
Lines: 25
Message-ID: <ccn0h2$2gh$1@news.dialog.net.pl>
References: <cclrjd$gct$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-1888.lubin.dialog.net.pl
X-Trace: news.dialog.net.pl 1089406307 2577 62.87.215.96 (9 Jul 2004 20:51:47 GMT)
X-Complaints-To: http://www.dialog.pl/dialog/internet/internet.php?id=41
NNTP-Posting-Date: Fri, 9 Jul 2004 20:51:47 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:207224
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Anna Kunaszyk" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cclrjd$gct$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Chciałam zapytać jak przyrządzić kurczaka na grillu (obojętnie czy
> skrzydełka czy udka czy coś tam), albo inne mięsko.
Witam
Oto moj prosty sprawdzony sposob na skrzydelka z grilla, byc moze nic nowego
ale bynajmiej nie trafilem na taki sam:
1,5 kg skrzydelek myje i obcinam koncowki (ale to jak kto woli)
Wrzucam do garnka, wsypuje torebke przyprawy Kamisa do grilla ( tej zwyklej,
nie jakiejs pikantnej ) Nastepnie torebke pieprzu ziolowego Kamisa i sole do
smaku. Dolewam jeszcze oliwy tak na oko to powiedzmy z 1/4 szklanki -
czystymi łapami mieszam to wszystko dokladnie i odstawiam na te minimum 20
minut. Nastepnie pieke na grillu az bede chrupiace.
Te skrzydelka probowalo juz kilkadziesiat osob i jeszcze nie bylo takiego
ktoremu by nie smakowalo :)
Juz po samym przyprawieniu slinka cieknie a co dopiero po upieczeniu :)
--
pozdrawiam
Artur Wojtkowski / arturwu
|