Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.gi
ganews.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!atl-c02.usenetserver
.com!c03.atl99!c01.usenetserver.com!news.usenetserver.com!cyclone01.bloor.is.ne
t.cable.rogers.com!news04.bloor.is.net.cable.rogers.com.POSTED!12dc6cf53ab2750!
not-for-mail
From: Zbigniew Pieciul <M...@S...zeta-media.com>
Reply-To: M...@S...zeta-media.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
Netscape/7.1 (ax)
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: grill
References: <cclrjd$gct$1@nemesis.news.tpi.pl> <ccnb3e$1c1$1@inews.gazeta.pl>
In-Reply-To: <ccnb3e$1c1$1@inews.gazeta.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 48
Message-ID: <jxhIc.2$q_g1.0@news04.bloor.is.net.cable.rogers.com>
Date: Sun, 11 Jul 2004 20:36:31 GMT
NNTP-Posting-Host: 24.114.128.200
X-Complaints-To: a...@r...com
X-Trace: news04.bloor.is.net.cable.rogers.com 1089578191 24.114.128.200 (Sun, 11 Jul
2004 16:36:31 EDT)
NNTP-Posting-Date: Sun, 11 Jul 2004 16:36:31 EDT
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:207401
Ukryj nagłówki
waldek pisze:
> W ostatnią niedzielę robiłem cycki kurczacze według przepisu:
> http://mrgrill.pl/r-113-lse.php
>
> Nie przejmuj się tym, że to przepis na łososia! Kurczak wyszedł rewelacyjny!
> Tyle, że w tej glazurze trzymałem go kilka godzin przed grilowaniem, a potem
> smarowałem wg przepisu. Ten olej sezamowy jest boski (moim zdaniem trzeba go
> dodać więcej, niż w tym przepisie)!
> Piersi, które zbyt długo trzymałem nad żarem, były zbyt suche - to
> ostrzeżenie. Soczyste i smakowite wyszły te, które grilowałem po ok. cztery
> minuty z każdej strony (wcześniej rozdzielałem płaty, więc były cieńsze).
>
> Smacznego :-)
>
> waldek
>
> P.S. Łosoś wyszedł jeszcze lepszy! Tyle, że bazując na własnym doświadczeniu
> (i słusznie) moczyłem go wcześniej kilka godzin w soku z cytryny. Polecam
> dzwonka z łososia :-), niezrównane!
> ===
>
Nie ma większej satysfakcji dla Mr Grilla niż ci krytyczni czytelnicy,
którzy zamiast po prostu odtwarzać przepisy krok po kroku -- traktują je
tylko jako inspirację, punkt wyjścia do tworzenia własnych kompozycji.
Waldku, dzięki! Pozwolę sobie Twoje uwagi wykorzystać i przygotować
wkrótce sojowo-sezamowego kurczaka.
Moja prowokacyjna męsko-szowinistyczna teza że "grill to (przede
wszystkim) męska sprawa" zdaje się potwierdzać! (oczywiście żartuję, od
początku chodziło mi o to, żeby jakoś zaktywizować kulinarnie panów;
pisałem o tym wcześniej).
Pozdrawiam,
Zbyszek
--
http://MrGrill.pl
|