Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "A. Kowalska" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: grill inny niz wszystkie
Date: Fri, 04 May 2001 19:08:32 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 27
Message-ID: <3...@w...pl>
References: <3...@n...vogel.pl>
Reply-To: a...@w...pl
NNTP-Posting-Host: pe136.slupsk.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 988996193 4653 217.96.145.136 (4 May 2001 17:09:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 4 May 2001 17:09:53 GMT
X-Accept-Language: pl,en
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:50874
Ukryj nagłówki
Witam!
Widzę reno, że mnie ubiegłaś ;-)
Właśnie zamierzałam zabrać sie do opisywania moich wczorajszych grillowych
wyczynów, ale przeczytałam Twój list i...... w zasadzie to nic dodać, nic ująć
:)
Wczoraj wypróbowałam dwa przepisy z puszkkki:
banany z czekoladą (wiórki starte na "grubej" tarce), cynamonem i posiekanymi
dość drobno orzechami - przekrojone wzdłuż i nafaszerowane, zawinąc w folię
aluminiową i piec ok. 15 minut - przepyszne, wszyscy się tym zajadali, upiekłam
na samym początku, więc zaczęliśmy od deseru
ziemniaki - piekły się na ruszcie, nie w popiele, przez ok. godzinę (farsz w
moim wydaniu zawierał: dużo cebuli, trochę czosnku - wszystko drobno posiekane,
majeranek, kminek mielony, sól, pieprz i olej), na każdy obrany ziemniak nałożyć
sporą łyżkę farszu i zawinąc w folię
proponuję zawinąc w sporo folii (żeby były dwie warstwy), bo kilka paczuszek
przedarło się podczas pieczenia i te ziemniaczki bardziej się przypaliły, a
nawet zwęgliły z jednej strony
Nie mam jeszcze zbyt dużego doświadczenia w grillowaniu, do tej pory piekliśmy
tylko kiełbaski, więc wczorajsza uczta to już spory wyczyn :)
życzę wszystkim smacznego i udanych prób
Ania Kowalska (znowu od niedawna czytająca grupe!!!)
|