Data: 2002-04-22 11:32:18
Temat: Re: grillowane babany
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "GosiaH" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aa0mvq$8ll$1@news.onet.pl...
> Był tu kiedyś taki przepis (/copy/paste z domowego archiwum ;-))
>
> banany z czekoladą (wiórki starte na "grubej" tarce), cynamonem i
> posiekanymi
> dość drobno orzechami - przekrojone wzdłuż i nafaszerowane, zawinąć w
> folię
> aluminiową i piec ok. 15 minut
>
> i mam pytanie:
> Jaki ogień na tym grillu, bo jak był mały, to banany nie były
> rozciapciane ;-) po 15 minutach a nikt nie miał cierpliwości czekać
> dłużej a jak był duży to nie dało się odskrobać bananów od folii ;-)
> aleśmy wylizali ;-P
Gosiu bo to się inaczej robi.
Pieczesz banany w skórkach - jak sczernieją i będą miękkie, to zdejmujesz
rozkrawasz i przyprawiasz...
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/pieczone_ba
nany.htm
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|