Data: 2002-04-22 09:53:01
Temat: grillowane babany
Od: "GosiaH" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Był tu kiedyś taki przepis (/copy/paste z domowego archiwum ;-))
banany z czekoladą (wiórki starte na "grubej" tarce), cynamonem i
posiekanymi
dość drobno orzechami - przekrojone wzdłuż i nafaszerowane, zawinąć w
folię
aluminiową i piec ok. 15 minut
i mam pytanie:
Jaki ogień na tym grillu, bo jak był mały, to banany nie były
rozciapciane ;-) po 15 minutach a nikt nie miał cierpliwości czekać
dłużej a jak był duży to nie dało się odskrobać bananów od folii ;-)
aleśmy wylizali ;-P
A może ja źle myślę, że te banany miały być takie mięciutkie?
Może mnie ktoś naprowadzić na właściwy tor.
Za tydzień wyjeżdżamy i głównymi posiłkami będą te z grilla, więc
wszystkiego próbuję po trochu, potem będzie w ilościach hurtowych.
--
Pozdrawiam GosiaH
|