Data: 2002-11-25 11:52:41
Temat: Re: grzane piwo
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
margola & zielarz w wiadomości <arrf6l$hkg$1@news.tpi.pl> napisał(a):
> aha istnieje jeszcze taka receptura, zeby walnac lyzke mieszanki pt. wino
> grzane albo strucla jablkowa znanej na rynku firmy i wsadzic kufel do
> mikrofali.
Wrrr... :-}
> Sama w knajpach widzialam.
A tak, w knajpach - to wiele tłumaczy. Zamiast powoli podgrzewać,
czekając aż płyn przejdzie aromatem korzeni, w mikrofali najszybciej i
najprościej jest zrobić grzane piwo/wino dosypując sproszkowanych
ingrediencji. Paskudztwo. A w dodatku nie da sięwypić, bo ma okropny
osad na dnie (taki piaskowy, zamiast fragmentów kory cyn. i całych
goździków).
> Na szczescie nie profanowane miodem i sokiem ;)
Marne pocieszenie.
Z poważaniem
Piotr Zawadzki
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
|