Data: 2002-11-24 21:02:02
Temat: Re: grzane piwo
Od: "margola & zielarz" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:arrddj$45u$1@news.tpi.pl...
> PROFANI! Do piwa nie ważcie się dodawać sok, miód czy inne obrzydlistwa!
> Tylko odrobinę goździków, ociupinę cynamonu, w drodze wyjątku (wyjątek
> polecany zwłaszcza dla pań) szczyptę cukru. Mieszając delikatnie
> _podgrzewać_ (nie gotować! niech bogowie bronią przed doprowadzeniem do
> wrzenia!), do temperatury ok. 40-50%. Podawać w glinianych kubkach lub
> kuflach.
aha istnieje jeszcze taka receptura, zeby walnac lyzke mieszanki pt. wino
grzane albo strucla jablkowa znanej na rynku firmy i wsadzic kufel do
mikrofali. Sama w knajpach widzialam. Na szczescie nie profanowane miodem i
sokiem ;)
Margola
|