Data: 2002-11-24 20:40:34
Temat: Re: grzane piwo
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przyklejka w wiadomości <aroo6r$58l$1@news.tpi.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "szama" <
> > i dolewasz soku z malin lub dodajesz troszkę
> > cunamonu lub goździków bądź czegoś innego,
>
> Ja dodaje 1 łyżeczke miodu
PROFANI! Do piwa nie ważcie się dodawać sok, miód czy inne obrzydlistwa!
Tylko odrobinę goździków, ociupinę cynamonu, w drodze wyjątku (wyjątek
polecany zwłaszcza dla pań) szczyptę cukru. Mieszając delikatnie
_podgrzewać_ (nie gotować! niech bogowie bronią przed doprowadzeniem do
wrzenia!), do temperatury ok. 40-50%. Podawać w glinianych kubkach lub
kuflach.
Z poważaniem
Piotr Zawadzki
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
|