Data: 2004-10-09 20:56:50
Temat: Re: grzyby do bigosu
Od: b...@m...pl (Barbara)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> In article <ck7258$a71$1@news.dialog.net.pl>,
> "Nisia*" <s...@W...pl> wrote:
>
>> Czy suszone grzyby przechowywane przez 10 lat w sloiku beda nadawaly
>> sie do spozycia?
>
> Jeżeli dobrze przechowane, to prawdopodobnie nie zaszkodzą Ci na
> zdrowie. Jednak smaku i zapachu, to już raczej mieć nie będą.
> Władysław
Zapewniam Was wszystkich, ze grzyby nadaja sie nadal do spozycia..
czy beda mialay zapach - niew iem, ale 80%, ze tak. Smak takoz.
Susozne grzyby najlepiej przechowywac w papierowej torbie, ktora chowa sie
do blaszanego pudelka. I tkaim grzybom naprawde nic sie nie dzieje,
niezaleznie od ilosci lat..
A ze pisze sie o przydatnosci do spozycia?? no coz..
taki jest nalozony obowiazek na producenta..
gdyby to bylo mieso, tluszcz itp. to na pewno nalezaloby wyrzucic..
ale suszone grzyby, czy tez np. domowe powidla, kompoty, konfitury :-)
zawsze nadaja sie do spozycia...
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|