Data: 2013-05-07 10:43:19
Temat: Re: grzyby i jajko w filiżance
Od: Zbyszek Zarzycki <z...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu wtorek, 7 maja 2013 09:04:08 UTC+2 użytkownik p...@w...pl napisał:
> Witam. Kiedyś w jakimś programie widziałem jak kucharz do filiżanek wkładał
pokrojone (chyba) pieczarki, później zalewał je jajkiem, ale oprócz tego wkładał tam
jakieś zioła chyba, może ser, nie pamiętam. Całość wkładał na jakiś czas do
piekarnika. Szukam tego przepisu jakiś czas i nic. Google milczy. Wyglądało to bardzo
apetycznie, chciałbym spróbować to zrobić, bo było łatwe do wykonania (z tego co
pamiętam). Czy ktoś może pomóc i podać taki przepis? Jeśli chodzi o program to był
trochę denerwujący, kamerzysta robił jakieś głupie zbliżenia, kamera zamiast
pokazywać jak kucharz robił potrawę skupiała się na kwiatkach, robiła idiotyczne
skupianie ostrości nie na tym co powinna. W tle leciała spokojna muzyczna. Kucharz
mówił po angielsku.
Wydaje mi się, że opisana potrawa to suflet z grzybami, setki przepisów w internecie.
Generalnie przygotowujesz podkład np. z grzybów (równie dobrze mogą być inne warzywa
albo mięsa), zalewasz sosem z jajek (smakowo dobranym do podkładu), do grzybów daję
jajko, łyżkę mleka i sól a całość zapiekasz.
--
ZZ@private
|