Data: 2005-04-25 22:47:35
Temat: Re: herbatniki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 25 Apr 2005 23:55:13 +0200, Michal Jankowski
<m...@f...edu.pl> wrote:
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> writes:
>
>>>> masla i pol tej ilosci - cukier
>>>A sól? Shortbread zazwyczaj jest mocno słonawy.
>>
>> Wystarczy chyba to, co w masle.
>
>W maśle nie ma soli.
>
> MJ
>PS. Pamiętam sprzed kilkunastu lat próby wprowadzenia przez jakieś
>zachodnie firmy solonego masła na polski rynek. Mocno się nacięli...
Obawiam sie, ze u nas wiekszosc masla jest "slightly salted", a
takie cudne maslo z Normandii ma dodane krysztalki soli
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|