Data: 2002-05-09 15:29:47
Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: i...@s...waw.pl (Ines)
Pokaż wszystkie nagłówki
Wkn wrote:
> Ja polecam śląską. I z ogniska dobra.
Tak, tak - tylko slaska :) Jest na tyle tlusta, ze nie
wysycha, tluszczyk ladnie sie wytapia i zostaje
smakowite miesko. Inne kielbasy sa za suche i po
pieczeniu wychodza wiorowate...
Poza patykiem i grillem, jest jeszcze trzeci sposob na
nia - domowy: trzeba ja przekroic wzdluz, ponacinac
ukosnie i podsmazyc z obu stron na patelni. Na to
mozna wrzucic plaster zoltego sera, zeby sie stopil i
voila!
Poza tym na grilla swietna jest kaszanka (jak juz ktos
wspomnial), a szczegolnie z cebulka. Trzeba uwazac, bo
kiszka sie rozpada, wiec z doswiadczenia grillowego
wiem, ze dobrze miec kawalek folii aluminiowej albo
jakas tacke alu.
ines
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
|