Data: 2002-04-24 11:38:07
Temat: Re: [?] holenderski chlebek z rodzynkami
Od: "Luiza Groeneveld" <l...@n...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<m...@h...com> schreef in bericht
news:hUux8.97$Wp.3243@castor.casema.net...
> > Tutaj mozna kupic kilkadziesiat gatunkow chleba,
> > a niektore rejony maja jeszcze chleb "lokalny".
> > No nic,sprobuje.
> > Do uslyszenia-Luiza.
> >
> > P.S.A moze pamieta gdzie go kupil (piekarnia czy
> > supermarket?)
> >
> >
> Luiza.....no co Ty..., rece mi opadly. No przeciez, ze wiesz.
> Przeciez Margoli chodzi o rozijnen/krentenbrood. Tylko jak sie go robi?
> Wedlug mnie to jest zwykle, slodkie, drozdzowe ciasto z rodzynkami, ale
> glowy nie dam.
> Caluski dla Lolka, Margola.
>
> ******
> m-gosia
> ******
Ale ona cos o orzechach pisala !!! A w krentenbrood tego nie ma....
Chyba,ze to jakas odmiana czy cus...
Znalazlam przepis na krentenbrood,ale przetlumacze dopiero wieczo-
rem,teraz za ladna pogoda,coby przy kompie siedziec.
Do uslyszenia wieczorem-Luiza.
|