Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Shrek <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: i co z tym zrobic ?
Date: Sat, 01 Nov 2003 18:14:22 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 28
Sender: j...@p...onet.pl@131.116.58.132
Message-ID: <bo0q0u$e83$1@news.onet.pl>
References: <1...@x...info-serwis.net>
NNTP-Posting-Host: 131.116.58.132
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.onet.pl 1067707230 14595 131.116.58.132 (1 Nov 2003 17:20:30 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 1 Nov 2003 17:20:30 GMT
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
Netscape/7.1 (ax)
X-Accept-Language: en-us, en, pl, ja
In-Reply-To: <1...@x...info-serwis.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:178130
Ukryj nagłówki
DosiaJM wrote:
> no i mam problem, dostalam cala kure (naszczescie nieopierzona i troche
> obrobiona, ale jest cala ze szkrzydlami i udami, naszczescie nozki byly
> oddzielnie) chcialabym ja upiec, czy ktos moze mi dac jakies wskazowki
> jak piec taka kure? ile czasu, i czy musi byc w jakims szczelnym
> naczyniu? szczerze powiem ze nie mam tak wielkiej brytfanny. Czym ja
> nasmarowac najlepiej?
> ...
> Bede wdzieczna za wszelka pomoc bo musze ja dzis upiec nie mam gdzie
> zamrozic tego cuda.
Zrob nadzienie (watrobka, zoladki, serduszka, moze byc troche pieczarek
duszonych z cebulka no i obowiazkowo duuuuuuuzo zielonej pietruszki). Po
zmieleniu i wymoeszaniu ww. napchaj kurczaka i zaszyj.
Do piekarnika na co najmniej tyle godzin ile zwierzak wazy. Podlewac
okazjonalnie.
Inny pomysl to rosol.
Wszystko zalezy, czy ten ptak byl mlody, czy leciwy. Jesli leciwy, to
lepiej rosol, bo mieso bedzie twarde jak podeszwa a tak ma przynajmniej
szanse troche zmieknac.
Pozdr.,
Shrek
|