Data: 2006-02-03 10:27:23
Temat: Re: imbir
Od: "turecky " <t...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
rina <r...@w...pl> napisał(a):
> Witam!
>
> Mam pytanie, czy swierzy korzen imbiru bedzie współgrał z pomidorowym
> sosem??
świeży, to po pierwsze
> Nigdy nie laczylam tych skladnikow razem, stad moja niewiedza :)
> W jakim "towarzystwie" imbir najlepiej oddaje swoje walory potrawie?
Imbir jet bardzo uniewersalny i nadaje się do różnych mieszanek.
Pyszny deser:
brzoskwinie z puszki pokrojone w kosteczkę, sok doprawiony tabasco i
zmiażdżonym korzeniem imbiru - taki kompocik nieco inny w smaku; polecam.
Dobrze smakuje do szybkich sosów na bazie oliwy do makaronów. Do sosów
makaronowcyh także.
Zalecam dodawanie imbiru na koniec gotowania, tuż przed wydaniem; najlepiej
wtedy pachnie.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|