Data: 2006-02-03 10:38:08
Temat: Re: imbir
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
turecky wrote:
> rina <r...@w...pl> napisał(a):
>
>
>>Witam!
>>
>>Mam pytanie, czy swierzy korzen imbiru bedzie współgrał z pomidorowym
>>sosem??
>
>
> świeży, to po pierwsze
>
>
>>Nigdy nie laczylam tych skladnikow razem, stad moja niewiedza :)
>>W jakim "towarzystwie" imbir najlepiej oddaje swoje walory potrawie?
>
>
> Imbir jet bardzo uniewersalny i nadaje się do różnych mieszanek.
> Pyszny deser:
> brzoskwinie z puszki pokrojone w kosteczkę, sok doprawiony tabasco i
> zmiażdżonym korzeniem imbiru - taki kompocik nieco inny w smaku; polecam.
> Dobrze smakuje do szybkich sosów na bazie oliwy do makaronów. Do sosów
> makaronowcyh także.
> Zalecam dodawanie imbiru na koniec gotowania, tuż przed wydaniem; najlepiej
> wtedy pachnie.
>
a co do meritum, to z pomidorami imbir tak nie za bardzo.
Waldek
|