Data: 2002-01-20 02:11:00
Temat: Re: imieniny męża
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marychna" wrote ...
> Jajka faszerowane
>
> 6 jajek ugotowanych na twardo,
> 10-15 dkg kielbachy (moze byc mortadela),
> 2 lyzki zielonej pietruszki,
> 2-3 lyzki masla,
> mala cebulka lub szczypior,
> sol, pieprz,
> Jajka przekroic w skorupkach i wydlubac zawartoscskorupek.
> Wszystkie skladniki posiekac jak najdrobniej i wymieszac z
> maslem i przyprawami. W wersji dla wygodnych wszystko
> zmiksowac, napakowac w skorupki, obtoczyc w bulce tartej i
> smazyc na maselku.
> Smakuja na goraco i na zimno.
>
> Marychna
>
>
Kurde balans, za przeproszeniem, tak mi sie podoba ten przepis.
Kiedys zrobilam takie skorupy faszerowane. Chyba nawet smakowaly ale
mielismy problem z wybobyciem tych jaj ze skorupy.
Juz nie bardzo podobalo mi sie kiedy ukladalam je na lisciach salaty
a potem nie wiedzialm czy to cachnacc nozem i wcinac nie
tylko ze smakiem ale ze skorupami i salata czy zawartosc wydobywac
lyzeczka jak jaja na mieko. Jak to zjesc eleganco ???
Wysypac sie tego przeciez nie da...
Ania
|