Data: 2022-03-09 00:54:37
Temat: Re: indukcji vs elektryka
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2022-03-08, Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan Stefan napisał:
>
>>> Litr wody wlany do szybkowara na płycie indukcyjnej zagotowuje się w
>>> 5min. Na elektrycznej taki proces potrzebuje 9min. Czy jednak warto
>>> kupować każdy musi ocenić sam - elektryczna nie generuje żadnych
>>> odgłosów a w indukcyjnej wentylator wyje że w kuchni trzeba nieomal
>>> krzyczeć. To tak odnoście wcześniejszej dyskusji w innym wątku.
>>
>> Jestem zaskoczony, od 5 lat mam indukcyjnego Boscha i nic ew nim nie
>> wyje,owszem w piekarniku przy opcji termoobieg fulll słychać szum, ale
>> żeby przeszkadzał w rozmowie? Nawet szeptem? Nie zauważyłem. Przy pracy
>> na płycie najwyżej woda w garnczku szumi
>> No ale mam ją już 5 lat i na przyszły rok kupuję coś dobrego (tyż Bosza:) )
>
> Ja nie jestem zaskoczony ani trochę. Wszak kol. trybun jest Tym, Na Którego
> Uwziął Się Cały Świat.
Kol. Trybun stoi niezłomnie w obronie własnych przekonań i byle logiczny
czy merytoryczny argument kłamu jego postawie nie zada. Mozemy się od
niego wiele o sobie nauczyć. Ja na ten przykład właśnie się
dowiedziałem, że kupuję olej kujawski ze względu na chęć i to świadmomą,
dowartościowania się. Jak ktoś głosi Prawdę to ma wielu wrogów. Cały
Świat Włączając.
A małe kuchenki indukcyjne OIDP faktycznie szumią. Nie chce mi się mojej
wygrzebywac i odpalać, ale kojarzę, że szumi. A szumi, bo jest płaska,
niewielkich rozmiarów, zwykle z tworzywa sztucznego i szkła, a cewka się
jednak nagrzewa. Jakoś trzeba to ciepło odprowadzić a miejsca na większy
i bardziej cichy wentylator tam nie ma. Przy czym nie kojarzę, abym
musiał się przez ten szum przekrzykiwać.
--
Marcin
|