From: "Magdalena W." <z...@a...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9aigsl$d3b$1@news.tpi.pl> <9aihrm$nj5$1@news.onet.pl>
<9aij5e$mp2$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: *istota zakalca*
Date: Thu, 5 Apr 2001 22:26:31 +0200
Lines: 20
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.1
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
NNTP-Posting-Host: 10.20.83.3
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.20.83.3
Message-ID: <3...@n...astercity.net>
X-Trace: 5 Apr 2001 22:26:13 +0100, 10.20.83.3
XPident: Unknown
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.astercity.net!10.20.83.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:48819
Ukryj nagłówki
>urzywałam dolnej grzałki, ale w serwisie powiedzieli że ma ona
>najsłabszą moc, dolożyłam górną grzałkę i nic, teraz używam
>termoobiegu.. ale nie mogę używać termoobiegu i dolnej grzałki
>jednoczaśnie. jak wyłączam termoobieg i włączam inna grzałkę to
spada
>temperatura zanim sie ta grzałka rozgrzeje.
To co to za kuchenka?! Ja mam od 5 lat wrozameta-mastercooka z
dolna i gorna grzalka i termoobiegiem. I wychodza mi ciasta ze ho
ho, co prawda rzadko bo nie przepadam za ciastami. Ale w kuchi
gazowej zawsze albo przypalone, albo zakalec. Wersja hardcore -
przypalone od spodu i zakalec w srodku ;-)
Moze sprobuj (do swiat ostatecznie jeszcze ponad tydzien, mozna
jednym ciastem w koncu ptaki nakarmic) uzyc gornej i dolnej
grzalki, nagrzac piekarnik w pelni zanim wpakujesz do niego
ciasto (u mnie gasnie druga kontrolka, jak osiaga odpowiednia
temperature), wlozyc ciasto _dokladnie_ na wymagany czas, a potem
wylaczyc piekarnik, ale ciasto w nim zostawic. Moze tylko
leciutko uchylic drzwiczki. Powinno zadzialac. Powodzenia.
Magda
|