Data: 2001-12-07 16:01:56
Temat: Re: jabłka w ciescie
Od: <s...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9uqjol$aj8$1@news1.xs4all.nl...
> > sposob1
> > ciasto takie jak na nalesniki, tyle, ze konsystencja musi byc inna.
ciasto
> > powinno byc tak geste jak wiejska smietana. jablka trzeba obrac ze
skorki,
> > wydrazyc nasiona i pokroicw talarki o grubosci 1 cm
> > poszczegolne talarki maczac w ciescie (musza byc cale umazane ciastem).
> > wykladac na patelnie z goracym tluszczem i smazyc na wolnym ogniu z
kazdej
> strony do uzyskania zlotego koloru. podawac na cieplo z cukrem lub cukrem
> pudrem jak ktos nie lubi zeby mu zgrzytalo w zebach :))
> Heja, tez takie robie ! Tylko dodaje do ciasta proszku do pieczenia i
wtedy
> one tak pieknie na patelni puchna. Robie tez zamiast z jablkiem z
ananasem.
> Pyszne sa, to prawda.
ten ananas mnie zafascynowal.
swiezego dajesz, czy z puszki?
skrzacik
|