Data: 2001-12-07 14:28:27
Temat: Re: jabłka w ciescie
Od: <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> sposob1
> ciasto takie jak na nalesniki, tyle, ze konsystencja musi byc inna. ciasto
> powinno byc tak geste jak wiejska smietana. jablka trzeba obrac ze skorki,
> wydrazyc nasiona i pokroicw talarki o grubosci 1 cm
> poszczegolne talarki maczac w ciescie (musza byc cale umazane ciastem).
> wykladac na patelnie z goracym tluszczem i smazyc na wolnym ogniu z kazdej
strony do uzyskania zlotego koloru. podawac na cieplo z cukrem lub cukrem
pudrem jak ktos nie lubi zeby mu zgrzytalo w zebach :))
Heja, tez takie robie ! Tylko dodaje do ciasta proszku do pieczenia i wtedy
one tak pieknie na patelni puchna. Robie tez zamiast z jablkiem z ananasem.
Pyszne sa, to prawda.
******
m-gosia
******
|