Data: 2005-08-18 04:47:12
Temat: Re: jaja gotowane bez skorupki
Od: "Małgorzata Leszczyńska" <g...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
salmatis <s...@p...onet.pl> napisał(a):
> ....czyli "w koszulkach"... ale jak to zrobic zeby sie nie robily
> rozciapciane?
A jak je wkładasz do tej wody? Ja mam dużą łyżkę, która zmieści całe jajko
bez skorupki. Trzeba włożyć do wrzątku bardzo spokojnie, ostrożnie. Wtery
jest szansa, że się nie rozwali i pozostanie w stanie abliżonym do takiego, o
jaki Ci chodzi. Tym niemniej, nie ma możliwości, żeby całkowicie uniknąć
niewielkich farfocli. A dodanie zbyt dużej ilości soli powoduje, że białko
robi się sztywne (oddaje wodę soli).
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|