Data: 2004-05-12 16:51:55
Temat: Re: jajko na miekko
Od: "Katalizator" <d...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jasti" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:c7thvv$gmb$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "duśka" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:c7tguv$1d9$1@inews.gazeta.pl...
> > ale 2min.25sek. od zagotowania wody?
> >
> > duśka
>
> 2 min. 45 sek. od wrzenia wody. Sama nie wierzyłam w tą jego ścisłą
> dokładność co do sekundy ale jemu to naprawdę wychodzi rewelacyjnie i
tylko
> on jajka w domu gotuje.
"...Przepis mojego narzeczonego mającego się za speca od jajek: jaja wkłada
do
zimnej wody po czym zegarkiem w ręku gotuje je 2min.45 sek. ;-) ..."
oj, placzemy sie w zeznaniach... tak czy siak "przepis" ten sprawdzi sie
tylko u twojego narzeczonego, w jego garnku i na jego ustawieniu strumienia
gazu (czy innego zrodla ciepla), dodam tez ze wielkosc jajek bywa rozna i to
tez ma znaczenie... jak by ktos chcial dowiedziec sie jaki jest uniwersalny
sposob na ugotowanie ziemniakow do miekkosci moge wyslac na priva( bo nie
bardzo jest o czym dyskutowac) :)
--
PozdKa
** Wartość moralna naszych czynów
jest zdeterminowana wiedzą o
świecie, na której one są oparte. **
|