Data: 2006-09-06 14:46:07
Temat: Re: jak czyścić przypalony garnek?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jerzy Nowak" <0...@m...pl> wrote in message
news:edmm88$mej$2@nemesis.news.tpi.pl...
> Moni|<a napisał(a):
>> Niedawno pytałam o to jak sobie radzić aby powidła sie nie przypalały w
>> czasie gotowania, a jeśli juz sie przysmażyły do dna to jak sobie
>> radzicie z
>> sczyszczeniem tej czarnej skorupy z dna garnka- garnek jest emaliowany
>> dodam.
>
> Nie radzę stosowac wodorotlenku sodu do garnka emaliowanego, polewa
> zmatowieje.
> Użyj kwasku, octu lub sody oczyszczonej. Powinno wystarczyć.
> pozdr. Jerzy
Skoro spalony to szkliwo i tak już diabli wzięli...
|